3,5-5 kg mellemkam
3-5 spsk Cajun Blackened Beef
2 tsk sennepspulver (fx. Colmans)
6 spsk usaltet smør
1 bdt bladselleri, finthakket
4 store grønne peber, finthakket
4-5 store løg, finthakket
5-6 fed pressede hvidløg
Hinder og fedt skæres bort fra kødet, dog skal du lade ½ cm fedt blive tilbage. I fedtet bindes smagen.
Cajun Blackened Beef blandes med sennepspulver.
Smørret smeltes over middelvarme i en stor stegepande, og
krydderierne blandes i.
Grøntsagerne undtagen hvidløget sauteres i 2-3 min.
Tilsæt hvidløg og rør godt rundt på panden.
Blandingen sættes tilside i en skål (lad det ikke stå på panden, for så mister grntsagerne deres sprødhed).
Skær derefter ca 10 mindre snit på langs ned i stegen.
Hver snit skal være ca 5 cm. langt,og så dybt at det ikke går igennem på den anden side.
Snittene skal ligge med 2 cms mellemrum og fungere om lommer.
Hvert snit fyldes med grønsagsblanding.
Læg stegen på et lag af grønsagsblandingen og dæk den til slut med et lag.
Lad stegen stå og trække med krydderierne i et døgn i køleskabet for
at få smag.
Steges i ovn ved 150°C ca 1 time pr. kilo.
Lad stegen hvile et kvarter, inden den skæres ud.
Grøntsagsblandingen er et fortræffeligt tilbehør til stegen.
Hertil serveres fx. ovnstegte cajun kartofler med Creole Seasoning og
hvidløg eller Maquechoux (indiansk majsstuvning).