2 kg oksekød (klump/inderlår)
1 grisetå
2 løg
6 nelliker
1 selleristængel med grønt
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 ½ spsk salt
6 hele peberkorn
1 spsk Worcestershire sauce
1 æggehvide
1 æggeskal
Pynt:
persille
tomater
salatagurk
Flødepeberrod:
1 dl piskefløde
1 brev reven peberrod
sukker
Læg kødet i en gryde med grisetåen, 2 pillede løg (stik nelliker fast i dem), selleristængler skåret en gang igennem samt krydderierne.
Hæld vand ved, så det dækker og bring det i kog.
Skum suppen og lad den simre 3–3 ½ time, til kødet er mørt.
Tag kødet op og kog suppen ind til det halve.
Skum evt. fedt af og si den igennem et klæde.
Hæld suppen i en ren gryde.
Pisk æggehviden lidt og hæld den i suppen sammen med den knuste æggeskal.
Lad det koge op og si suppen gennem et rent klæde.
Skær kødet ud i store tern (uden ben og sener/fedt), der lægges tæt i en lang kage/brødform.
Hæld suppen over og læg en vægt over kødet.
Lad det stå i køleskabet natten over.
Vend oksekødet ud på et fad. Pynt med persille, agurk og tomatbåde.
Server Flødepeberrod til:
Pisk fløden stiv, rør peberroden i og smag det til med sukker og salt.