Cajun køkkenet
kommer fra Louisiana i USA, hvor der over tid er sket en sammenblanding af
fransk, canadisk, spansk, italiensk, mexicansk, indiansk og afrikansk
madkultur.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1-2 peberfrugter
250 g hakket oksekød
1 spsk olie
1 dåse hakkede
tomater med chili
1 terning oksebouillon
1 tsk paprika
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 laurbærblad salt
og peber
Tilbehør: kogte ris
eller kartofler
*
1. Pil løg og
hvidløg og hak dem fint. Rens bladselleristilkene og snit dem fint.
Rens peberfrugterne
og skær dem i terninger.
2. Brun kødet på en
varm pande med olie og tilsæt løg, hvidløg og grønsager.
Steg under omrøring
i 5 min. og tilsæt tomater, bouillonterning og krydderier.
Lad retten simre 10 min
og smag til med salt og peber.
Server med kogte
ris.
TIPS: Du kan også
bruge en dåse hakkede tomater uden chili og selv tilsætte frisk eller tørret
chili efter smag.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin