1 kylling ca. 1.2 kg
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
2 tsk sennepspulver (Colman´s)
1 tsk smuldret frisk timian
2 rød løg
6 fed hvidløg
Ca. 100 g selleri
2 laurbærblade
1 spsk olie
2 spsk engelsk sauce
1 ½ del appelsinjuice (2 små appelsiner)
1 rød chilipeber
Serveres med ris
Det tager ca. ½ time at gøre kyllingen klar til at sætte i ovnen.
Sæt ovnen på 180ºC.
Rengør kyllingen og fjern skindet.
Skær kyllingen igennem fra ryggen, men ikke igennem brystbenet.
Bred kyllingen ud med brystet opad ved at trykke på brystbenet.
Bland salt, peber, sennepspulver og timian, gnid kyllingen med det på
begge sider.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl selleristykket og hak det fint.
Varm olien og steg løg, hvidløg, selleri og laurbærblade, dæmp varmen
og lad det simre i 5 min. uden at det tager farve.
Tilsæt engelsk sauce, appelsinjuice og fintsnittet chilipeber.
Varm det igennem, til væsken begynder at koge.
Bred blandingen ud over kyllingen i fadet.
Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 1 ½ time uden at vende den.
Det er stærke sager og en anderledes måde at få kylling på.
Man kan mixe ris og den stærke blanding på kyllingen, og klare sig fint
uden sauce.