Klassikeren Cæsar-salat har stået fadder til denne lille ret. Salaten kommer på toastbrød, og der kommer grill kylling ovenpå. Lækkert!
75 g mayonnaise
1 fed hvidløg
2 tsk citronsaft
salt og sort peber
1 romaine-salathjerte
50 g parmesan i stykker
2 skiver toastbrød
½ grillkylling (evt. fra grillbaren eller delikatesseafdelingen)
*
A. Mayonnaisen røres sammen med det pressede hvidløgsfed, citronsaft, salt og peber.
B. Salaten gøres i stand, skylles og slynges tør.
Parmesanen høvles i spåner med kartoffelskrælleren.
C. Toastbrødet ristes på brødristeren eller under den forvarmede grill i ovnen.
Salaten blandes med halvdelen af osten og halvdelen af citronmayonnaisen og fordeles på brødet.
Kyllingekødet løsnes fra benene og rives lidt i stykker.
Det fordeles ovenpå.
D. Resten af mayonnaisen dryppes ovenpå, og resten af osten drysses over.
HVIS DER BLIVER NOGET TILOVERS Rester af kød fra en kylling kan bruges i en pastasalat eller en suppe. Man kan også bare købe kyllingepålæg.
Pr. portion: 36 g protein. 53 g fedt, 14 g kulh. = 671 kcal (2812 kj)