5 Personer
2,5 - 3 kg pighvar
100 g smør
100 g løg
100 g porrer
100 g gulerod
timian
salt og peber
1 kg kartofler
300 g minimajs
500 g gulerødder
100 g smør
evt. citron og dild
1 l fiskefond
*
Sådan laves braiseret pighvar
Urterne renses og skæres i skiver og ristes af i lidt smør og lægges i et ovnfast fad eller en bradepande.
Pighvaren skrabes for slim og skylles, pensles med smør og lægges oven på braiserunderlaget.
Pighvaren krydres med salt, peber og timian.
Den bages i ovnen ved 185ºC i ca en time under hyppig drypning af fiskefond.
Som garniture kan der serveres pommes risolles: Små kogte pilkartofler steges let gyldne i smør og krydres med salt og peber.
Smørdampede gulerødder og mini majs.
Fisken kan pyntes med citron og dild.