skal af 6 appelsiner
2 dl hvidvin
50 g sukker
6 appelsiner
2 citroner (saft)
200 g sukker
8 æggeblommer
½ l piskefløde
Skallen fra appelsinerne strimles tyndt (specielt strimmeljern kan evt.
anvendes).
Appelsinskalstrimlerne koges 4-5 min. i rigeligt vand.
Herefter tages de op i en sigte og skylles med koldt vand.
Derefter koges skallerne sammen med hvidvin og 50 g sukker.
De er færdige, når konsistensen er karamelagtig.
Saften fra appelsiner og citroner koges sammen med 100 g sukker til sirup.
Den sættes til afkøling.
Æggeblommerne piskes med de sidste 100 g sukker, og fløden piskes let.
Æggemasse, sirup og fløde vendes forsigtigt sammen.
Massen kommes i forme og fryses.
Ved serveringen skæres isen i skiver, og appelsinskallerne drysses over.
Der kan evt. serveres jordbær til.