Orientalsk kylling med ananas
2 friskslagtede kyllinger
1 ds ananas
1 dl saltmandler eller nødder
1 bdt persille
smør eller margarine
3 spsk kinesisk soya
1 tsk karry
Tilbehør: Pilaf-ris - se Tillæg, ristet kokosmel, kinesisk soya
*
Rens kyllingerne og tør dem ud- og indvendigt med køkkenrulle.
Hak 1 dl afdryppet ananas ret fint og bland den med hakkede saltmandler og klippet persille.
Fyld det i kyllingerne og bind dem op.
Pensl dem med smør eller margarine og kinesisk soya og drys med karry.
Læg et par skiver ananas ovenpå kyllingerne og steg i 50-65 minutter i en 225°C varm ovn.
Server dem med pilaf-ris, ananas stykker, ristet kokosmel og kinesisk soya.
Rabarberpie
150 g smør eller margarine
225 g hvedemel
sukker
8 stilke vinrabarber
½ spsk kartoffelmel
1 æg
Tilbehør: Råcreme - se Tillæg
*
Hak fedtstof og hvedemel sammen med 2 spsk sukker og tilsæt 2-3 spsk isvand.
Tryk dejen sammen og læg den i køleskabet i ca. 1 time.
Rul den ret tyndt ud på hvedemelet bord og beklæd en middelstor, smurt pieform med ca. ⅔ af dejen.
Bag den i 20 minutter ved 225°C.
Skræl imens rabarberstilkene og skær dem i tynde skiver.
Fyld dem i den forbagte form og drys sukker og kartoffelmel mellem lagene.
Skær resten af dejen i strimler og flet dem over pien.
Læg også en dejstrimmel langs kanten.
Pensl med sammenpisket æg og bag pien videre ved 225°C i endnu 20-25 minutter. Server den lunken med råcreme til.