Som hovedret til 2 personer eller hapser til mange
1 stk rensdyrhjerte
Salt og sort peber
1 madæble, renset og grofthakket
5-6 grovhakkede svesker
½ bundt friskhakket merian
Sauce:
3 gulerødder, skrællede og skåret i grove skiver
1 grofthakket løg
½ flaske portvin
1 groftskåret madæble
2 spsk andefedt
2 l lys hønsefond el. vand
2 dl piskefløde
2-3 stokke ribbet grønkål
¼ bundt hakket persille
*
Sådan laves braiseret rensdyrhjerte
Vask hjertet grundigt og i rigeligt vand, flæk det herefter og fjern årestammen. Krydr det godt med salt og peber.
Bland æble, svesker og merian og fyld det i hjertet.
Bind det godt op med ufarvet bomuldstråd, og kom det i en varm gryde med andefedt. Brun hjertet grundigt på alle sider og kom derefter gulerødder, løg og hvidløg ved. Sautér ingredienserne til de er godt møre, hæld portvin på og lad den koge næsten væk.
Tilsæt hønsefond, læg låg på og lad hjertet koge i ca. 1 ½ time ved svag varme.
Fjern derefter låget og lad kraften koge yderligere ind.
Dernæst tilsættes æble og fløde, smag til med salt og peber, tilsæt grønkål og persille og kog yderligere nogle minutter.
Tag hjertet op, fjern snoren, skær hjertet i skiver, hæld saucen i et fad, og kom det skårne hjerte henover.
Servér med det samme.