1,2 kg sirloin (oksetyksteg)
olie
6 tomater
6 gulerødder
4 store søde, røde kartofler
½ fl. hvidvin
4 dl tomatjuice
2 stk citroner, saft og skal
2-3 fed hvidløg
2 tsk tørret rosmarin eller 3 stilke frisk rosmarin
*
Kødet brunes af i olie og krydres med salt og peber, og lægges herefter i en bradepande. Steges ved 175° i ca. ½ time.
Alle grønsager renses og skæres i grove tern og kommes ved kødet, tomaterne skæres igennem og kommes ved.
Hvidvin, citronsaft og juice piskes sammen og hældes ved, hvidløg i skiver og rosmarin tilsættes, og alt sættes i ovnen igen og steger ca. ½ time med alufolie over.
Retten pyntes med citronskal og hakket persille.
Husk af skære kødet ud i tynde skiver.
Tips:
Sirloin er en kødudskæring, som stort set svarer til dansk tyksteg.