2 Personer
2 kalveskanke a 300 g
lidt hvedemel
4 skalotteløg, finthakket
1 gulerod, skåret i strimler
skal fra ¼ citron, skåret i tynde strimler
1 porre, skåret i strimler
1 oksebouillonterning
2 dl rødvin
4 dl vand
salt og peber
1 laurbærblad
olie til stegning
400 g kartofler
*
Kalveskankene gives et snit rundt, så de ikke trækker sig sammen under stegning. Brunes i en gryde i olie, drysses med hvedemel, salt og peber. Vandet tilsættes oksebouillonterning, rødvin og laurbærblad, som hældes over skankene, som koger ved svag varme til de er møre ca. 50 min. Kartoflerne koges i letsaltet vand. Når skankene er færdige tages de op og fonden sigtes og koges ind til sauce (kan evt. jævnes). Grøntsagerne koges op i vandet og tages op og lægges på.
Kartoflerne serveres til.