og champignon
1 kg kalveskank (som Osso Buco stykker)
olie
4 rødløg
4 fed hvidløg
250 g champignon
100 g soltørrede tomater
lidt timian og oregano
4 laurbærblade
½ l. kalvefond
260 g ris (3 ¼ dl)
*
Sådan laver du braiseret kalveskak
Kødet:
Tør Osso Buco stykkerne med køkkenrulle og skær et par snit igennem hinden i kanten, så de ikke "krøller" under stegningen.
Varm en stegegryde op med lidt olie og brun Osso Buco stykkerne af et par minutter og tag dem op af gryden igen.
Grønsager:
Pil rødløgene og del dem i kvarte, hak hvidløgene groft, rengør champignonerne og lad dem være hele, svits det hele af i stegegryden sammen med de soltørrede tomater og krydderurterne.
Læg så kødstykkerne ned oven på grønsagerne og hæld kalvefonden ved, så det dækker grønsagerne, men ikke kødet.
Krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus.
Lad det simre ca. 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt evt. lidt vand.
Lad kødet simre videre ca. 30 minutter, og sluk under gryden.
Lad kødet stå og trække 15-20 minutter inden servering.
Kan serveres direkte fra gryden.