En ret inspireret af det japanske køkken.
1 spsk jordnødde- eller majsolie til stegning
1 stor eller 2 små gulerødder i små stave
¼ hvidkål i strimler
1 porre i strimler
1 spsk sesamfrø
1 pakke asiatiske nudler, kogt og afkølet under rindende vand
1 flaske teriyakisauce - en japansk, sojaagtig sauce
2 kyllingebryst uden skind i skiver på skrå
2 spsk mel
Citronsaft
Evt. lidt syltet sushi-ingefær
Sæt en wok eller stegegryde over høj varme med 1 spsk olie.
Steg gulerødder, hvidkål og porre i 2-3 minutter, til de falder let sammen, men ikke er helt møre.
Sluk under gryden, tilsæt sesamfrø og de kolde, kogte nudler.
Vend grønsager og nudler sammen med lidt teriyakisauce og krydr med salt og peber. Rør i gryden et par gange inden serveringen, så ingredienserne holdes varme, men så dem i bunden ikke branker.
Vend kyllingeskiverne i mel og steg dem i 1 spsk olie på en pande.
Hæld ca. 1 dl teriyakisauce og lidt citronsaft på panden, når stykkerne er brunet på begge sider.
Nu skal du vende og røre, for teriyakisaucen damper hurtigt ind og kan hænge i panden. Saucen skal blive tæt og sirupsagtig omkring kyllingestykkerne, men den må ikke brænde på.
Server kyllingestykkerne oven på grønsags-nudelblandingen, evt. med lidt syltet ingefær og resten af teriyakisaucen som dip.
Tips: Du kan blande din egen teriyakisauce af 1dl soja, 1 dl mirin eller sød sake (japansk vin) og 2 spsk sukker.
Grønsager pr. person: ca. 175 g