Logo

Braiseret kalvespidsbryst med porrer og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en komplet og lækker ret: braiseret kalvespidsbryst med porre, kartofler, soltørrende tomater samt oliven. Nem aftensmad.



samt soltørrede tomater og oliven


1 kg kalvespidsbryst
2 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille bdt bredbladet persille
½ kg kartofler
6-8 porrer
2 soltørrede tomater
100 g grønne oliven uden sten
2 spsk capers
lidt bredbladet persille (tages fra bundtet)
salt, peber

*
 

Læg kalvespidsbrystet i en rummelig gryde og hæld vand i så det dækker kødet.
Bring derefter gryden i kog.
Mens gryden varmes op, renses grønsagerne, gulerødder, blegselleri, løg, hvidløg og persille, hvorefter de hakkes groft.
Skræl også kartoflerne og rens porrerne, men de skal ikke bruges endnu.
Når gryden med kalvespidsbrystet koger, kommes de grofthakkede
grønsager i sammen med lidt salt.
Lad nu det hele simrer en times tid, husk at skumme urenheder af
undervejs.
Når kødet har kogt ca. 1 time, tages det op og lægges i en bradepande.
Hæld væden (fonden) fra kogningen gennem en si over i en anden gryde, grønsagerne skal ikke bruges mere.
I den nye gryde med væden koger du nu kartoflerne i 5 minutter.
Herefter hælder du både væden og kartoflerne over i bradepanden til
kalvespidsbrystet.
Tænd ovnen på 180ºC og lad den blive varm.
Skær de rensede porrer i aflange stykker.
Skær de soltørrede tomater ud i strimler og kom begge dele i
bradepanden sammen med de 100 g grønne oliven og 2 spsk capers,
fordel det hele pænt.
Dæk så bradepanden med et stykke alufolie og sæt den i den nu 180ºC
varme ovn i 15 minutter.
Når tiden er gået tages spidsbrystet op og skæres i pæne skiver.
Smag saucen til med salt og peber, kom indholdet over i en skål og drys
med det sidste af persillen og server med det samme med skiverne af
kalvespidsbrystet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her