En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
(6 personer)
# Ingredienser
1 kalvetyksteg (ca. 1,2 kg)
½ l bouillon
½ fl rødvin
800 g blandede grove grønsager
- gulerødder
- selleri
- majroer
- porrer
- løg
timiankvist
2 fed hvidløg
olie
salt og peber
* Fremgangsmåde:
Grønsagerne skæres i grove stykker og sauteres i fedtstoffet
sammen med hvidløg.
Lægges i en bradepande med folie over.
Kalvetykstegen brunes på alle sider, krydres med salt og
peber, og lægges ovenpå
grønsagerne.
Hæld ½ liter bouillon samt rødvinen over stegen i fadet.
Læg evt. et par smørklatter på stegen.
Dækkes med folie og steges i en 200°C varm ovn i 2½ time.
Stegen skæres i skiver og serveres med grønsagerne og skyen
som tilbehør.