6 store bagekartofler
2 æg
cremefraiche 18 %
200 g skinke i tern
200 g bacon i tern
evt. 6 spsk hakket persille
evt. 6 spsk hakket purløg
karry, paprika, salt, peber
Skrub kartoflerne grundigt med en stiv børste under koldt vand, for så kan skrællen spises.
Bag kartoflerne ved 200ºC i ca. 1 time, eller evt. i mikroovn.
Svits skinke og bacon, og lad det køle lidt af.
Skær et låg af de bagte kartofler og skrab indmaden op i en skål.
Mos det med en gaffel og tilsæt æg og cremefraiche, til det har en passende konsistens.
Tilsæt skinke og bacon samt persille og purløg hvis dette ønskes.
Smag til med karry, paprika, salt og peber.
Fyld mosen tilbage i de tomme skaller og bag kartoflerne ca. 10 min. ved 200ºC.
Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.