Bagte kartofler er
en af de nemmeste måder at spise den elskede knold på, for de skal hverken
skrælles eller pilles. Lav en smagfuld bøfsalat, mens kartoflerne er i ovnen.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 1 time
#
4 bage kartofler
Bøfsalat:
2-3 oksebøffer (ca.
400 g)
salt og peber
4 spsk olie
1 rødløg
2 tomater
½ agurk
1 bundt persille
2 fed hvidløg
1 økologisk citron
200 g små ærter
*
Skær et kryds i
kartoflerne.
Læg dem på en
bageplade, og bag dem i 1 time ved 200 °C.
Prik med en lille
spids kniv, og tjek, om kartoflerne er møre.
Bag dem længere,
hvis de stadig er hårde i midten.
Brun bøfferne på
begge sider på en pande med 1 spsk olie.
Steg dem i
yderligere 1 min. på hver side ved lavere varme de skal være røde indeni.
Krydr med salt og
peber, og lad bøfferne hvile på en tallerken.
Skær løg, tomater og
agurk i små terninger.
Hak persille og
hvidløg fint.
Riv citronskallen
fint, og bland det med citronsaft og 3 spsk olie, salt og peber.
Skær bøfferne i
tynde skiver, og vend dem med grønsager og dressing.
Er der stegesky fra
bøfferne, må den gerne komme i dressingen.
Vend ærterne i
salaten lige inden servering.
Flæk de bagte
kartofler, og anret bøfsalaten på kartoflerne.
Server straks.
TIPS: Du kan bruge
koteletter eller kyllingebryst i stedet for bøffer, og du kan også lave salaten
med tunfisk, rejer eller bagt laks. Salaten bliver også lækker med en rest af
en steg, som du skærer i små stykker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin