Vacherin aux fraises Jean-Louis Lieffroy - 4 personer
250 gr jordbær
125 gr sukker
2,5 dl piskefløde
Marengs:
3 æggehvider
125 gr sukker
2 gr salt
10 gr smør samt hvedemel til bagepladen
1 dl flødeskum til pynt
Jordbærrene renses, stilkene fjernes. Pureres og passeres gennem en finmasket sigte. Sukkeret blandes i. Fløden piskes let og jordbærpureen blandes forsigtigt heri. Fordeles i 4 portionsforme og fryses i 4-5 timer.
Marengs:
Hviderne piskes stive, sukker og salt tilsættes forsigtigt. Bagepladen smøres og drysses med hvedemel. De stive hvider kommes i en sprøjtepose. Marengsen afsættes på pladen i 8 små bunde, 5 cm i diameter, svarende til størrelsen på portionsformene. Pladen sættes i ovnen til tørre ved 50° i ca 4 timer.
Anretning:
Ved servering tages isen ud af formene, anrettes mellem to marengsbunde og pyntes med lidt flødeskum.
TIPS: Pynt evt. desserten med små jordbær der er dyppet i chokolade. Vacherinen kan også tilberedes af hindbær og brombær.