Isen:
250 g jordbær
125 g sukker
2,5 dl piskefløde
marengs:
3 æggehvider
125 g sukker
2 g salt
10 g smør og hvedemel til bagepladen
lidt flødeskum til pynt.
Isen:
Jordbærrene skylles hurtigt og bladene pilles fra.
Bærrene pureres i en grønsagskværn eller blender og passeres gennem en fin sigte.
Blandes med sukkeret.
Fløden piskes let og jordbærrene blandes forsigtigt heri med en træslev.
Blandingen fordeles i 4 portionsforme og stilles i fryseren i 4-5 timer.
Marengs:
Hviderne piskes meget stive, hvorefter sukker og salt forsigtigt tilsættes.
En bageplade smøres og drysses med hvedemel.
De stive hvider kommes i en sprøjtepose (evt. en lille plasticpose, hvor man klipper hjørnet af).
Marengsen afsættes på bagepladen i 8 små bunde der svare i størrelse til formene med isen.
Pladen sættes i ovnen natten over ved 90ºC.
Ved servering tages isen ud af formene, anrettes mellem to marengsbunde og pyntes med lidt flødeskum