Det kan virke lidt voldsomt med de mange forskellige bønner i denne ragout, og den kan tilberedes med kun en slags bønner. Har man flere slags i fryseren, gør det retten endnu mere spændende med de mange forskellige størrelser og farver!
1 kg forskellige bønner
500 g pølse, fx. chorizo
3 løg
1 grøn peberfrugt
2 røde chili
4 tsk tomatkoncentrat
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk reven muskatnød
2 spsk extra jomfruolivenolie
Saft af ½ citron
Salt, hvid peber
Sæt bønnerne i blød natten over.
Skift vandet og kog bønnerne i ca. 1 time.
Skær løg og peberfrugt i grove stykker.
Flæk chilierne og rens dem for frø.
Skær pølsen i grove skiver.
Opvarm olien i en gryde og rist krydderier og løg i olien.
Tilsæt peberfrugt og chili og rør et par minutter.
Tilsæt bønner og pølse samt tomatkoncentrat og vand, så det knapt dækker.
Lad ragouten småsimre en times tid, men rør af og til.
Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Server med godt brød og lidt ost