Basilikumcreme:
200 g BUKO® Light naturel
4 spsk mælk
4 spsk friske basilikumblade hakkede
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1,25 kg kartofler skrællede faste i grove stykker
10 dl vand
400 g tomater i grove stykker
8 små fed hvidløg i kvarte
1,5 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk hakkede friske basilikumblade
2 små knuste fed hvidløg
6 stykker kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 1 kg)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: friske basilikumblade
Basilikumcreme:
Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber.
Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme under låg i 3 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
Bland kartoflerne sammen med tomater, hvidløg, salt og peber i ovnens bradepande.
Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg.
Lav en lomme under skindet på kyllingelårene.
Fordel heri den krydrede ost (2-3 tsk pr. lår).
Læg kyllingelårene på grønsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen ca. 45 min. ved 225°C.
Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grønsager.
Fryseegnet: Nej