En stærkt forenklet og - ikke mindst derfor - forbedret variant af den store ande-klassiker. Bør straks prøves!
1 løg
2 tsk grøn peber
2 appelsiner
2 berberi-andebryster à ca. 300 g
salt og peber og sukker
4 spsk cognac
2 dl fjerkræfond
1 spsk Maizena
1 drys timian
Løg og grøn peber hakkes fint.
Appelsiner skrælles sådan, at alt det hvide kommer af.
Appelsinen skæres i skiver, som derpå halveres.
Pres saften af 1-2 appelsiner.
Rids rudeformede tern i skindet på berberi-andebryster.
Kødet krydres med salt og peber.
Varm en pande op, svits kødet kraftigt på skindsiden i 2 minutter, vend derefter kødet og svits det på den anden side i 2 minutter.
Læg derefter andebrysterne med skindsiden opad i et ildfast fad og sæt dem på 2. rille fra neden i en forvarmet ovn i 12-14 minutter ved 190°C (varmluft 170°C).
Løg og grøn peber steges let i andefedtet på panden.
Cognac, appelsinsaft og fjerkræfond hældes ved.
Koges ind uden låg i 5-8 minutter.
Jævn efter behag med Maizena.
Appelsinstykkerne lægges i saucen, og der smages til med salt, peber og sukker. Andebrysterne hviler lidt, før de serveres med saucen.
Pynt eventuelt med et drys timian.