Disse lækre sild er en dejlig frokostret. Nyder du stegte
sild til aftensmad, er det enkelt at lave en lage og marinere en eventuel rest
til næste dags frokost.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid. ca. 10 min.
Marineringstid: 2-24 timer. 4 personer
#
4 sildefileter
50 g fuldkornshvedemel
salt og peber
25-50 g smør
Sildelage:
1½ dl æbleeddike
1 dl æblemost
50 g sukker
1½ tsk salt og friskkværnet peber
4 skiver groft rugbrød
4 salatblade
2 æbler
1 lille håndfuld friske salvieblade
*
RENS sildefileterne, klip rygfinnerne af, og vend dem i mel
krydret med salt og peber.
Steg dem gyldne i smør ved middelvarme, og læg dem i et
halvdybt fad.
KOG en lage af eddike, æblemost, sukker, salt og peber.
Hæld den varme lage over sildene, og lad sildene trække j
lagen mindst et par timer og gerne til næste dag i køleskabet.
ANRET sildene på rugbrød med salatblade, og drys med små
stykker æble og friske salvieblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin