Søndagskyllingen
steges i ovnen med timian og hvidløg, rodfrugter og kartofler det hele i et
fad. Retten serveres med en kold sauce smagt til med sennep og citron.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
500 g rodfrugter (fx
knoldselleri, pastinak, gulerod, rødbede)
250 g kartofler
1 rødløg
4 kviste frisk
timian
2 fed hvidløg
1 spsk olie
2 hele kyllingelår
salt og peber
Sauce:
2 dl græsk
yoghurt/fromage frais
1 tsk dijonsennep
1 tsk fintrevet
citronskal
salt og peber
*
Tænd ovnen på 200 °C
varmluft eller 225 °C alm. ovnvarme.
Rens rodfrugter,
kartofler og rødløg og skær dem i grove stykker.
Hak hvidløg og
timian.
Vend grønsager og
kartofler sammen med halvdelen af timian- og hvidløgsblandingen, olie, 1 tsk
groft salt og friskkværnet peber i en bradepande med bagepapir.
Sæt fadet i ovnen i
10 min.
Krydr kyllingelårene
med resten af krydderiblandingen samt salt og peber.
Vend rundt i
grønsagerne og læg kyllingelårene ovenpå.
Sæt fadet tilbage i
ovnen i ca. 20 min.
Rør saucen sammen og
server retten direkte fra bradepanden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin