Ovnstegt kylling med
mormorsalat, rabarberkompot, agurkesalat og kartofler. Nem mad der kan laves
sammen med børnene.
Det er en ret, der er
særligt velsmagende i forår og tidlig sommer, hvor rabarber, agurker og nye
kartofler er i sæson. Det er en fantastisk weekendret, hvor man har tid at kæle
lidt for tilbehøret.
Tilberedningstid:1
time, 30 min. Antal portioner: 4.
# Ingredienser
KYLLING
1 hel kylling (ca.
1300 g)
1 stort bundt kruspersille
groft salt og
friskkværnet peber
4 dl hønsebouillon
1 løg
2 gulerødder
evt. et par
laurbærblade og en kvist frisk rosmarin
TILBEHØR
1 kg små kartofler med
skræl
MORMORSALAT
2 hjertesalat (eller 1
hovedsalat)
1 dl piskefløde 38%
½ dl sukker
½ dl lagereddike
Friskkværnet peber
RABARBERKOMPOT
500 g rabarber
200 g sukker
½ dl vand
1 stang vanilje
AGURKESALAT
2 agurker
1 dl sukker
1 dl lagereddike
Friskkværnet peber
SAUCE
4 dl stegesky
2 dl piskefløde 38%
1-2 spsk hvedemel
evt. et par dråber
kulør
salt og peber
* Tilberedning
Kylling:
Tænd ovnen på 200 °C.
Rens kyllingen.
Krydr kyllingen både
indeni og udenpå med groft salt og friskkværnet peber.
Skyl persillen
grundigt og læg det ind i kyllingen.
Luk kyllingen forneden
med et par kødnåle.
Pil løget og skræl
gulerødderne og læg det i et overfast fad sammen med kyllingen, evt. et par
laurbærblade og en kvist frisk rosmarin.
Tilsæt hønsebouillonen
og sæt fadet i ovnen på midterste ribbe.
Vend kyllingen efter
ca. ½ time og hæld lidt bouillon over kyllingen.
Steg videre ca. ½ time
til kyllingen er mør.
Stik evt. i et af
lårene og se om kødsaften er klar.
Hvis skindet ikke er
sprødt, gives lidt grill til sidst.
Kyllingen tages ud og
hviler på et spækbræt.
Parter kyllingen lige
inden servering.
Mormorsalat:
Rør fløde, sukker og
eddike godt sammen til sukkeret er opløst og fløden tyknet lidt.
Smag til med peber og
tilsæt evt. lidt mere sukker eller eddike efter smag.
Skyl salathovederne og
riv bladene i store stykker og læg dem i en skål.
Hæld dressingen over
inden serveringen.
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i
mindre stykker og kom dem i en gryde med vand og sukker.
Flæk vaniljestangen og
skrab kornene ud.
Kom både korn og den
flækkede vaniljestang i gryden.
Kog ved svag varme
under låg indtil rabarberne er møre, og kompotten er tyknet.
Tag vaniljestangen op.
Hæld kompotten i en
skål.
Agurkesalat:
Eddike og sukker
piskes grundigt med et piskeris til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt lidt
friskkværnet peber.
Skær agurkerne i tynde
skiver og læg dem i en skål.
Hæld lagen over. Lad
gerne agurkesalaten trække inden serveringen.
Sauce:
Sigt stegeskyen op i
en gryde og tilsæt ca 1½ dl fløde, evt. et par dråber kulør og lad det koge op.
Lav en meljævning af
den sidste ½ dl fløde, lidt vand og mel.
Jævn saucen og lad den
koge et par min. Smag til med salt og peber.
Desuden
Kog kartoflerne i en
gryde med vand tilsat salt i ca 15 min.
Anret kyllingen på et
fad.
Server små kogte
kartofler, mormorsalat, rabarberkompot, agurkesalat og sauce til.
Se alle opskrifter for børnekokke