Lav en dejlig kylling
fyldt med citron og krydderier. Server kyllingen til en dejlig spaghetti,
sammen med skyen fra kyllingen og en god, sprød frisk salat.
Tilberedningstid: 2
timer. 4 pers.
# Ingredienser
1 kylling (gerne 1,5
kg)
1 citron
1 smule salt
1 smule friskkværnet
peber
1 kvist rosmarin (eller
½ spsk tørret)
1 smule olie
1 smule smør
1½ dl hvidvin
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Skyl kyllingen indeni
og på ydersiden. Tør den af med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber indeni kyllingen.
Vask citronen og skær den i fire dele.
Læg citronen ind i kyllingen.
Bind kyllingen sammen
med bomuldssnor.
Hak rosmarinen og
bland det sammen med salt som gnides ind på ydersiden af kyllingen.
Varm en ildfast gryde
op.
Hæld olie og lidt smør
i.
Smørret gør, at det
ikke sprøjter så meget og giver kyllingen en fin farve.
Brun kyllingen på alle
sider.
Steg kyllingen færdig
i ovnen. Det tager cirka halvanden time.
Fjern bomuldssnoren og
pil citronen ud som smides ud.
Læg kyllingen over på
et fad.
Hæld vinen over i
stegegryden og kog det hurtigt sammen til en sky.
Hvis kyllingen har
afgivet meget fedt, skal det skummes af inden vinen tilsættes.
Server kyllingen
sammen med skyen, frisk båndspaghetti og en frisk salat
Se alle opskrifter for børnekokke