Mojito er navnet både på en cubansk drink med lime og mynte
og en cubansk salsa (sauce). Den har inspireret til den lækre marinade til
kyllingen.
Arbejdstid: 30 min. Marinering: mindst 3 timer. Stegetid: 1
time. 4 personer
#
4 hele kyllingelår, 8 overlår eller 12 underlår
Mojito-marinade:
1-2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk olie
2 appelsiner
2 lime
1 tsk havsalt
knust sort peber
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano
frisk koriander
Endvidere:
2 rødløg
1 kg store kartofler
frisk koriander eller bredbladet persille
1 lime
*
HAK de pillede løg og hvidløg fint, og svits dem bløde i en
gryde med olie ca. 5 min.
Tilsæt appelsinsaft, limesaft, salt, peber og de tørrede
krydderier.
Kog det igennem et par min. og blend det jævnt sammen med en
håndfuld friskskyllede korianderblade.
GNID kyllingelårene grundigt med marinaden, og lad dem
trække i køleskabet mindst 3 timer og gerne natten over.
PIL rødløgene og skær dem i tynde skiver.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver eller både.
Fordel løg og kartofler i bunden af en bradepande foret med
bagepapir.
Læg kyllingestykkerne og resten af marinaden over, og sæt
fadet i ovnen ved 200 °C i 45-60 min. til kyllingelårene er gennemstegte og
kartoflerne er møre.
SERVER med limebåde og et drys frisk koriander eller
persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin