Bag hele middagen i
ovnen på en gang: kylling, peberfrugter og kartofler. Lad maden nærmest passe
sig selv, mens duften breder sig og lokker alle til bords.
4 personer. Arbejdstid:
25 min. Bagetid: ca. 40 min.
#
1 kylling
salt og peber
3 peberfrugter (i
hver sin farve)
1 spsk olie
1-2 spsk lys
balsamico (eller æbleeddike)
1 bundt basilikum
Kartoffelbåde:
1 kg kartofler
1 spsk olie
*
Tænd ovnen på 180 °C
varmluft.
Skær eller klip
kyllingen over langs rygbenet og gennem brystbenet, så du får 2 halve
kyllinger.
Læg kyllingen med
skindsiden opad på en bagerist, og krydr med salt og peber.
Skær peberfrugterne
i tykke skiver eller både, og vend dem i olie i en bradepande.
Stil bradepanden
midt i ovnen og risten med kylling ovenpå, og bag dem i ca. 40 min., til
kyllingen er gyldenbrun og sprød og peberfrugterne møre.
Rør lidt i
peberfrugterne under bagningen.
Kartoffelbåde: Skrub
kartoflerne rene, og skær dem i både.
Vend dem med olie på
en bageplade med bagepapir.
Bred dem godt ud, og
stil dem i ovnen under peberfrugterne.
Bag dem i ca. 30
min., til de er gyldenbrune og møre, og krydr dem med salt.
Lad kyllingen hvile
på et skærebræt i 5 min.
Skær den i mindre
stykker; brystet i 2 stykker og lårene delt i ledet.
Smag peberfrugterne
til med salt, peber, eddike og basilikumblade.
Server med kylling
og kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin