Logo

Kyllingebryst med bulgursalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingebryst med bulgursalat

 

Køb gerne en hel kylling, og del den; lår og bryststykker. Nyd brystkød den ene dag og kyllingelår en af de næste, eller frys ned til en anden gang.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 35 min. Stege-/kogetid: ca. 40 min + 10 min hviletid.

 

#

2 kyllingebryst på ben

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Bulgursalat:

2 dl bulgur

3 dl vand

½ tsk groft salt

1½ spsk olie

2 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

evt. 1 tsk harissa eller chilisauce

1 bundt bredbladet persille

½ rødløg

6-8 radiser

½ agurk eller 1 skoleagurk

2 store tomater

*

Gnid kyllingestykkerne godt med olie, salt og peber.

Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.

Steg kyllingen i ca. 40 min. ved 200 °C, til den er gylden med sprødt skind.

 

Kog bulgur i vand med salt ved svag varme under låg i 10-15 min, eller til alt vandet er opsuget.

Afkøl bulguren.

Bland bulgur med en dressing af olie, citronsaft, knust hvidløg, evt. harissa og hakket persille.

Vend bulgursalaten med finthakket rødløg, radiser i skiver og små terninger af agurk og tomat.

Smag til med citronsaft og salt.

Server det friskstegte kyllingekød med bulgursalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her