4 kyllingebrystfileter (gerne økologiske)
2 spsk rapsolie
2 bladselleri
1 appelsin
2 rødløg
1 spsk korianderfrø
salt og peber
vand til braisering
*
Brun de 4 kyllingebrystfileter på en varm pande i rapsolie. Krydr dem med salt og peber.
Del og skyl bladsellerien grundigt.
Fjern den nederste del af stokken, men sørg for, at den stadig holder sammen.
Del så stænglerne i 4 dele fra stol til top.
Læg bladselleristokkene i et ovnfast fad.
Kom appelsin- skal og -saft over.
Del rødløgene i kvarte, og fordel dem i fadet.
Drys til sidst med korianderfrø, og kom derefter vand på, så de grønne stængler er halvt dækket.
Læg til sidst kyllingebrystfileterne på toppen, og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180°C i 40 minutter, til bladsellerien er mør.
Tag fadet ud af ovnen, og server retten med groft brød til.
Tips: Du kan vælge at bruge et helt kalkunbryst i stedet for kylling eller erstatte bladselleri med fennikel.
Med de lange, seje fibre i bladselleri får din mave noget at arbejde med, når denne ret kommer på bordet. Det er godt for både mæthedsfølelse og forbrænding.