4 kyllingebryster
½ - ¾ l kraftig Ale
Timiankviste
3 fed hakket hvidløg
Salt og peber
Rucolasalat
Blandede krydderurter (fx. kørvel, purløg, dild m.m.)
100 ml olivenolie
1 citron
Bland kyllingebrysterne, timian, hvidløg, salt og peber med halvdelen af olivenolien og øllet.
Marinerer i minimum seks timer og helst natten over.
Jo længere tid kødet marinerer, jo saftigere bliver det, og jo mere udtalt bliver ølsmagen.
Brunes på en meget varm pande og kommes derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200°C.
I mellemtiden vendes rucolasalat og krydderurter i den resterende olie.
Kyllingbrystet skæres i to og anrettes oven på salatbedet sammen med et stykke citron.
Serveres med pasta eller ris og godt brød.
Denne opskrift stammer fra slottet Ripley Castle i det nordengelske grevskab Yorkshire. Slottet har i mere end 700 år været i familien Ingilby's eje. Sir Thomas Ingilby har givet os lov til - som de eneste uden for hjemlandet at servere hans fremragende Crackshot Ale, brygget på en opskrift fra det 17. århundrede, på fad. Opskriften er baseret på Crackshot, men enhver stærk Ale i den mørkere ende af farveskalaen kan bruges.