Logo

Kyllingebryst marineret i Ale med rucolasalat og krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingebryst marineret i Ale med rucolasalat og krydderurter

 

4 kyllingebryster

½ - ¾ l kraftig Ale

Timiankviste

3 fed hakket hvidløg

Salt og peber

Rucolasalat

Blandede krydderurter (fx. kørvel, purløg, dild m.m.)

100 ml olivenolie

1 citron

 

Bland kyllingebrysterne, timian, hvidløg, salt og peber med halv­delen af olivenolien og øllet.

Marinerer i minimum seks timer og helst natten over.

Jo længere tid kødet marinerer, jo saftigere bliver det, og jo mere udtalt bliver ølsmagen.

Brunes på en meget varm pande og kommes derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200°C.

I mellemtiden vendes rucolasalat og krydderurter i den resterende olie.

Kyllingbrystet skæres i to og anrettes oven på sa­latbedet sammen med et stykke citron.

Serveres med pasta eller ris og godt brød.

 

Denne opskrift stammer fra slottet Ripley Castle i det nord­engelske grevskab Yorkshire. Slottet har i mere end 700 år været i familien Ingilby's eje. Sir Thomas Ingilby har givet os lov til - som de eneste uden for hjemlandet at servere hans fremragende Crackshot Ale, brygget på en opskrift fra det 17. århundrede, på fad. Opskriften er baseret på Crackshot, men enhver stærk Ale i den mørkere ende af farveskalaen kan bruges.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her