Køb gerne en hel kylling, og del den; lår og bryststykker.
Nyd brystkød den ene dag og kyllingelår en af de næste, eller frys ned til en
anden gang.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 35
min. Stege-/kogetid: ca. 40 min + 10 min hviletid.
#
2 kyllingebryst på ben
2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Bulgursalat:
2 dl bulgur
3 dl vand
½ tsk groft salt
1½ spsk olie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
evt. 1 tsk harissa eller chilisauce
1 bundt bredbladet persille
½ rødløg
6-8 radiser
½ agurk eller 1 skoleagurk
2 store tomater
*
Gnid kyllingestykkerne godt med olie, salt og peber.
Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.
Steg kyllingen i ca. 40 min. ved 200 °C, til den er gylden
med sprødt skind.
Kog bulgur i vand med salt ved svag varme under låg i 10-15
min, eller til alt vandet er opsuget.
Afkøl bulguren.
Bland bulgur med en dressing af olie, citronsaft, knust
hvidløg, evt. harissa og hakket persille.
Vend bulgursalaten med finthakket rødløg, radiser i skiver
og små terninger af agurk og tomat.
Smag til med citronsaft og salt.
Server det friskstegte kyllingekød med bulgursalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin