2 dl mælk
25 g gær
2 tsk olie
½ tsk salt
90 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel
Fyld:
30 g løg
¾ dl tomatpuré
150 g kogt skinke i strimler
1 tsk oregano
60 g revet ost 30+ (18%)
Mælken lunes til den er fingervarm.
Gæren udrøres heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen æltes godt.
Dejen stilles til hævning tildækket et lunt sted i ca. 15 min.
Dejen rulles ud til en firkant, ca. 30 x 45 cm.
Løget pilles og hakkes fint.
Tomatpuré smøres på dejen - det skal dække hele firkanten.
Løg, oregano, skinke og ost fordeles over tomatpuréen.
Dejen rulles sammen til en pølse - begynd ved den lange side.
Pølsen skæres ud i 16 stykker.
Sneglene lægges på bageplade, enderne bøjes ind under sneglene og trykkes lidt flade.
Sneglene efterhæver tildækket i ca. 20 min.
Sneglene bages i en forvarmet ovn på 200º C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.