Logo

Skovtursbrød med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skovtursbrød med fyld

 

Gode brød til en familietur til skov eller strand - eller bare hjemme i haven.

Arbejdstid: 40 min. Hævetid: ca. 1½ time. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet (6-8 stk.)

 

#

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 dl ymer

1 tsk salt

350 g italiensk hvedemel (tipo 00 eller pizzamel)

ca. 200 g hvedemel

*

 

Udrør gæren i lunkent vand (maks. 37 °C).

Kom ymer i og tilsæt salt.

Tilsæt det italienske hvedemel og slå dejen sammen.

Kom de sidste 200 g mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Lad dejen hæve tildækket 1 time.

Slå dejen sammen på et melet bord.

Del og form dejen til 6-8 boller eller aflange småbrød.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og rids dem med en skarp kniv.

Lad dem hæve tildækket i 20-30 min.

Varm ovnen op til 225 °C.

 

Bag brødene midt i ovnen i 15-20 min.

Brødene kan nu flækkes og fyldes med fx pølse eller skinke og ost på salat.

 

Brød med skinke- eller pølsefyld:

Tilbered dejen som ovenfor og lad den hæve 1 time.

Skær imens 100 g kogt skinke eller 75 g salami i små tern.

Når dejen slås sammen, æltes den samtidig med skinketern eller salami.

Form til boller eller småbrød og bag som ovenfor.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her