Gode brød til en
familietur til skov eller strand - eller bare hjemme i haven.
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1½ time. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet (6-8 stk.)
#
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 dl ymer
1 tsk salt
350 g italiensk
hvedemel (tipo 00 eller pizzamel)
ca. 200 g hvedemel
*
Udrør gæren i
lunkent vand (maks. 37 °C).
Kom ymer i og tilsæt
salt.
Tilsæt det
italienske hvedemel og slå dejen sammen.
Kom de sidste 200 g
mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve
tildækket 1 time.
Slå dejen sammen på
et melet bord.
Del og form dejen
til 6-8 boller eller aflange småbrød.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og rids dem med en skarp kniv.
Lad dem hæve
tildækket i 20-30 min.
Varm ovnen op til
225 °C.
Bag brødene midt i
ovnen i 15-20 min.
Brødene kan nu
flækkes og fyldes med fx pølse eller skinke og ost på salat.
Brød med skinke- eller pølsefyld:
Tilbered dejen som
ovenfor og lad den hæve 1 time.
Skær imens 100 g
kogt skinke eller 75 g salami i små tern.
Når dejen slås
sammen, æltes den samtidig med skinketern eller salami.
Form til boller
eller småbrød og bag som ovenfor.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin