1 kg dobbelt lammeryg med ben
100 g stribet flæsk
500 g gulerødder
2 store løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk tørret timian
1 tsk tørret salvie
2 laurbærblade
½ l. tør hvidvin
750 g tomater
1-2 spsk bouillonpulver
Få slagteren til at save ribbenene korte.
Gnid kødet grundigt ind over det hele med salt og peber og snør det til en rund steg med bomuldsgarn.
Skær flæsket i terninger.
Skrab og skyl gulerødderne og skær dem i stave.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver .
Hvidløgsfedene pilles og halveres.
Varm olien i en stor stegegryde, kom flæsketerningerne i og lad fedtet smelte af.
Læg stegen i gryden og brun den godt på alle sider.
Kom grønsager og krydderurter i gryden, hæld vinen ved og lad det hele snurre for middel varme og under låg i 1 time.
Derefter tilsættes tomaterne, som først er skoldet, flået og skåret i småstykker, og de koger med i 20 minutter.
Tag stegen op af gryden, fjern bomuldstråden og hold stegen varm.
Grøntsagerne i gryden smages til med bouillonpulver og serveres for sig selv til stegen.
Hertil passer kogte kartofler eller flûte.