125 g boghvede
25 g hvidt hvedemel
3 æg
2 dl mælk
1 dl vand
1 spsk fedt
3 spsk smør
Kom begge slags hvedemel i en skål og slå æggene i et efter et.
Tilsæt mælk, vand og en lille smule salt.
Pisk dejen indtil den er ensartet.
Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.
Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme.
Smelt smørret og tilsæt det dejen.
Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt.
Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden.
1 minut pr. side skulle være nok.
Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil de skal fyldes
Du får ca. 8-10 stk 25 centimeter pandekager.
Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen
bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive
lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at
dreje og holde panden skævt.
Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne
kaldet "Galettes".
Fyld dem med skinke og ost, champignons eller røget laks.