Pift frikadellefarsen op med tørrede svampe og krydderurter
og server med en god kartoffelsalat.
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 10 min. Frikadellerne er
fryseegnede. 4-6 personer
#
Frikadeller:
15 g tørrede svampe
500 g hakket svinekød (evt. halvt kalv og svine)
½ løg
1 æg
50 g hvedemel
2 tsk tørret oregano eller rosmarin (eller 2 spsk
friskhakket)
salt og peber
smør og/eller olie til stegning
Kartoffelsalat:
750 g kogte kartofler
75 g mayonnaise
2 dl kvark eller fromage frais
1spsk dijonsennep
1 rødløg
1 bundt purløg
salt og peber
Tilbehør: evt. rugbrød
*
UDBLØD de tørrede svampe i 2½ dl vand i 15-20 min.
Hæld svampene i en sigte, gem væsken og hak svampene.
RØR kødet med 1 tsk salt et par min.
Tilsæt revet eller finthakket løg, æg og mel.
Tilsæt de hakkede svampe og oregano eller rosmarin.
Rør væsken fra svampene i farsen til passende konsistens, og
stil farsen i køleskabet i 30 min.
RØR mayonnaise sammen med kvark eller fromage frais og
sennep.
Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet purløg, og smag til
med salt og peber.
SKÆR kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.
Lad salaten trække min. 30 min.
FORM farsen til frikadeller, og brun dem på begge sider på
en varm pande med smør og olie.
Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige 4-5 min. på
hver side.
SERVER frikadellerne med kartoffelsalat og evt. rugbrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin