Prøv en ny variation
af frikadellerne. Vi har pakket en god fars omkring hårdkogte æg, og stegt dem
som store frikadeller.
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 15 min. 4 personer.
#
Frikadeller:
350 g hakket kalve- og
flæskekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret
basilikum
1 spsk hvedemel
2 spsk rasp
1 æg
2 dl mælk
4 hårdkogte æg
2 spsk smør
1 spsk olie
Kartoffelsalat:
1 kg kogte kartofler
3 dl ymer eller
fromage frais
2 dl mayonnaise
2 spsk sennep
1 bundt dild
salt og peber
Tilbehør: grøn salat
*
RØR det hakkede kød
med salt og krydderier.
Tilsæt mel, rasp, æg
og gradvist mælk.
FORM farsen til fire
store frikadeller.
Læg et pillet
hårdkogt æg i midten af hver.
Fold farsen godt om
æggene, så de er skjult.
STEG frikadellerne i
smør og olie ved middel til svag varme i ca. 12-15 min. vend dem ofte.
KARTOFFELSALAT: Skær
de kogte kartofler i skiver.
Bland en dressing af
ymer, mayonnaise, sennep og dild.
Smag til med salt og
peber, og vend kartoflerne i dressingen.
SERVER frikadellerne
med kartoffelsalat og en grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin