Rør
en god fars, og bag den i udhulede løg vi har brugt smukke rødløg. Tilbered en
god rodfrugtsalat, mens løgene bager i ovnen.
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: ca. 55 min. Fryseegnede
#
8
store rødløg
Fars:
400
g hakket svine- og kalvekød
salt
og friskkværnet peber
½ tsk
stødt allehånde
2 æg
45
g havregryn
ca.
2 dl mælk
Rodfrugtsalat:
1
lille knoldselleri
4-5
gulerødder
1 tsk
dijonsennep
2 spsk
vineddike
3 spsk
olie
1
bundt bredbladet persille
Tilbehør
brød
eller kartofler
*
Rør
hakket kød med salt, peber, allehånde og et æg ad gangen.
Rør
derefter havregryn og gradvist mælk i.
Rør
godt, og lad farsen hvile i køleskabet.
Pil
rødløgene og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min.
Tag
dem op, og dryp af på køkkenrulle.
Skær
en skive af toppen af løgene, og tag forsigtigt det inderste af løgene ud med
en ske.
Krydr
med salt og peber.
Kom
farsen i en sprøjtepose, og fyld løgene med fars.
Sæt
de fyldte løg i et ovnfast fad med bagepapir.
Bag
i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min., til farsen er gennembagt (80 °C målt med
stegetermometer).
Skrub
eller skræl selleri og gulerødder.
Skær
grønsagerne i små terninger, og kog dem møre, men sprøde i letsaltet vand (3-5
min.).
Hæld
dem i et dørslag, og afkøl dem.
Rør
en dressing af sennep, vineddike og olie, og smag til med salt og peber.
Skyl
persillen, og hak den.
Vend
rodfrugterne sammen med dressing og persille.
Server
de varme farserede løg med rodfrugtsalat og brød eller kartofler.
Pynt
med persilleblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin