Vi har lagt bollerne i en dejlig persillesauce med
sukkerærter. Du kan også lave retten med masser af frisk dild eller blandede
krydderurter.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 20 min.
#
Kødboller:
500 g hakket svine- og kalvekød
2 tsk groft salt
4 spsk hvedemel
1 æg
2 dl mælk
friskkværnet peber
Persillesauce:
250 g sukkerærter (evt. fra frost)
1 bundt persille
25 g smør
2½ spsk hvedemel
5 dl kogelage
salt og friskkværnet peber
1-2 tsk vineddike
Tilbehør: pillekartofler
*
Rør kødet sejt med salt.
Rør gradvist mel, æg og mælk i.
Rør, til farsen er smidig, og krydr med friskkværnet peber.
Kog 1 liter vand med 2 tsk groft salt i en gryde.
Form farsen til boller, og læg dem direkte i det kogende
vand.
Skru ned, og lad det simre ganske stille i 12-15 min, til
kød bollerne stiger op til overfladen.
Rens ærterne, og del dem evt. i mindre stykker.
Skyl og hak persillen.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem
under omrøring.
Spæd gradvist med siet koge lage fra bollerne, og kog saucen
igennem under omrøring i mindst 5 min.
Tilsæt ærterne, og kog et par min.
Tilsæt persille, og smag til med salt, peber og evt. lidt
eddike.
Læg kød bollerne i saucen, og server med kogte, pillede
kartofler og persilledrys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin