Se opskriften på frikadeller og stuvet spidskål m.m. Vi har
samlet et stort udvalg af lette og lækre madopskrifter. Se dem alle her
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min.
Stegetid: ca. 20 min.
#
Frikadeller:
400 g hakket kalve- og flæskekød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk hvedemel eller rasp
1 æg
2½ dl mælk
1 lille løg
25 g smør
2 spsk olie
Stuvet spidskål:
1-2 spidskål
50 g smør
50 g hvedemel
¾ liter mælk
½ tsk muskatnød
4 store håndfulde blandede krydderurter (fx løvstikke, dild
og persille)
Tilbehør:
kartofler eller rugbrød
*
Rør kødet sejt med salt.
Rør peber, mel og æg i.
Tilsæt fintrevet løg.
Rør godt, og tilsæt derefter lidt af mælken.
Rør, til farsen bliver smidig, men ikke for flydende.
Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.
Smelt smør og olie gyldent på en pande ved god varme.
Skru lidt ned, og sæt ca. 12 aflange frikadeller på panden.
Steg frikadellerne ved middelstærk varme i ca. 5 min. på
hver side.
Tryk på frikadellerne.
Når de er gennemstegte, er saften, der pibler op, klar.
Tag frikadellerne af panden.
Fjern evt. grove yderblade fra kålen.
Skær kål hovederne over på langs, og fjern stokken.
Skær kålen i stykker på ca. 3x3 cm.
Kog kålen i 2-3 min. i letsaltet vand.
Lad det dryppe af i et dørslag.
Gem lidt kogevand.
Smelt smør i en gryde, rør mel i, og bag det igennem under
omrøring.
Tilsæt gradvist mælk, og kog i 5 min. under omrøring.
Bland kålen i stuvningen, og spæd med kogevand, hvis den er
for tyk.
Smag til med salt, peber og muskatnød, og drys med groft-
hakkede krydderurter.
Server frikadellerne med stuvet spidskål og kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin