Logo

Paté med kyllingelever fra mormors køkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paté med kyllingelever fra mormors køkken

 

Denne paté er nem at lave og smager godt både lun og kold. Rester er gode i sandwich og i madpakken. Mærk selv velsmagen og glæd også børnene

Arbejdstid: 30 Stege/bagetid: 1½ time. Fryseegnet. 6 personer.

 

#

1 løg

250 g champignon

300 g kyllingelever

10 g smør

200 g hakket svine- eller kalvekød

1 æg

¼ tsk stødt muskat

¼ tsk paprika

¼ tsk timian

salt og peber

Tilbehør: groft brød, surt og evt. salat

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Pil og hak løget fint.

Rens svampene og skær dem i skiver.

Rens kyllingeleverne og skær dem i tern.

Svits det hele hurtigt i smør, krydr med salt og peber og hæld det ud på en stor tallerken til afkøling.

Ælt det hakkede kød sammen med æg og krydderier.

Vend leverblandingen i farsen og smag til med salt og peber.

Fyld farsen i en lille patéform foret med bagepapir.

Læg bagepapir og stanniol over pateen og bag den i ovnen i ca. 45 min.

Tag låget af og bag videre 20-30 min.

Tjek med en kødnål om patéen er gennembagt og stil den til afkøling.

Server patéen med brød og lidt syltede agurker, asier eller rødbeder.

En grøn salat er også godt tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 22.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her