Små
klassiske frikadeller, forskellige grønsager og dressing er lækkert fyld, som
børnene selv kan komme i deres pitabrød. Nøj det' for børn
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid: ca. 10 min.
#
Frikadeller:
500
g hakket kalve- og svinekød
1 tsk
groft salt
2 æg
3 spsk
hvedemel
ca.
2½ dl mælk
½
løg
friskkværnet
peber
25
g smør
1 spsk
olie
Dressing:
3
dl yoghurt naturel
1
dl tomatketchup
Tilbehør:
½
agurk
3-4
gulerødder
3-4
tomater
8
grove pitabrød
*
Rør
kødet sejt med salt.
Tilsæt
æg og mel, og derefter gradvist mælken.
Rør
farsen smidig, og tilsæt fintrevet løg og peber.
Stil
farsen i køleskab i ca. 30 min.
Tilsæt
mere mælk, hvis den er blevet for fast.
Varm
en pande med smør og olie.
Form
farsen til ca. 25 små frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider ved jævn
varme til de er gennemstegte i alt ca. 10 min.
Rør
en dressing af yoghurt og tomatketchup, og smag til med salt og peber.
Anret
i en skål.
Vask
agurken, og skær den i terninger.
Skræl
gulerødderne, og riv dem groft.
Vask
tomaterne, og skær dem i små stykker.
Anret
i hver sin skål.
Server
de lune frikadeller med grønsager og dressing, og lad alle selv fylde deres
pitabrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin