Små burgerboller er blevet populære. Her er de fyldt med
frikadeller og tzatziki.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. Stegetid.
ca. 20 min.
#
12 små burgerboller eller sliders (evt. 4 store
burgerboller)
Frikadeller:
400 g hakket svine- og kalvekød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk finvalsede havregryn
1 æg
1 lille fint revet løg
2½ dl mælk
25 g smør
2 spsk olie
Tzatziki:
½ agurk
2 store gulerødder
1 tsk salt
150 g græsk yoghurt 10%
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1-2 fed hvidløg
Tilbehør: salatblade
*
Rør kødet sejt med salt.
Rør peber, havregryn og æg i.
Tilsæt fint revet løg.
Rør godt, og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen.
Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende.
Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.
Smelt smør og olie på en pande ved god varme, til det er
gyldent.
Skru lidt ned, og sæt 12 frikadeller på panden.
Steg dem ved middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side.
Tryk på frikadellerne.
Når saften der pibler op er klar, er de gennemstegte.
Vask agurken, riv den groft, og bland den med salt i en
sigte.
Lad vandet løbe lidt fra.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Bland dem med afdryppet agurk, yoghurt og olivenolie, og
smag til med knust hvidløg, salt og peber.
Flæk lune boller, og fyld dem med salatblade, tzatziki og
frikadeller.
TIPS: Bag evt. dine egne små burgerboller. Brug fx
opskriften på hvedeknopper (uden kardemomme), og form dejen til 20-24 små
boller.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin