En god frikadellefars
kan sagtens bruges som bøf i en burger. En rå rødkålssalat sætter prikken over
i'et. Nøj det' for børn ...
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid. 10 min.
#
Fars:
1 lille løg (eller ½ alm.)
250 g hakket svinekød
½ tsk salt
1 æg
½ dl havregryn
½ dl mælk
1 spsk olie
2 boller
grøn salat
Rødkålssalat:
125 g rødkål
1 gulerod
1 æble
2 spsk æblevineddike
eller citronsaft
½-1 tsk sukker
salt og peber
*
Fars: Hak løget fint.
Rør kødet sejt først med salt og derefter med æg.
Rør havregryn og løgene i farsen, og spæd med mælk, til
farsen har en god og sammenhængende konsistens.
Lad farsen trække i 15-30 min.
STEG
frikadellefarsen til to flade bøffer ca. 5 min. på hver side.
SNIT de rensede grønsager
i meget tynde strimler, og vend dem sammen med en dressing rørt af eddike eller
citronsaft, sukker, salt og peber.
ANRET
frikadelle-bøfferne med rødkålssalat i lune boller med salatblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin