En god opskrift på frikadeller fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4
# Ingredienser
½ kg flæskesmåkød hakket 1 gang
2 spsk revet løg
2-3 spsk hvedemel
1-2 æggehvider eller 1 æg
2-3 dl mælk eller vand
ca. 2 tsk salt, friskkværnet peber
40-50 g smør/margarine
TILBEHØR:
Pillekartofler, brunet smør, hvidkålssalat.
* Tilberedning
Læg kødet i en røreskål og skub det lidt til side.
Rør en jævning i skålen af mel og lidt af mælken.
Rør jævningen ind i farsen lidt efter lidt.
Tilsæt æggehvide/æg, revet løg og krydderier.
Rør mere mælk i farsen.
Lad evt. farsen hvile 10-20 min i køleskabet.
Rør evt. lidt mere væske i farsen.
Brun fedtstoffet på panden.
Dyp en spiseske i det gyldne fedtstof og
form farsen til ovale boller.
Dæmp varmen, når alle frikadellerne er sat på panden.
Steg frikadellerne ca. 5 min på hver side.
Skru op for varmen, mens frikadellerne vendes.
SERVERING:
Frikadellerne serveres med pillekartofler drysset
med hakket grønt, brunet smør og fx hvidkålssalat.
Variation af retten:
CHAMPIGNONFARS:
1 portion frikadellefars
½ kg champignon
25 g smør/margarine
salt, paprika.
*
De rensede champignon skæres i skiver og ristes let i
fedtstoffet.
Drysses med lidt salt og paprika.
Når champignonerne er afkølet lidt, røres de i farsen,
som fyldes i et smurt ildfast fad.
Lidt paprika drysses over, og lidt smørklatter lægges på
farsen.
Fadet sættes i ovnen ved 175-200 °C i 30-45 min,
afhængig af fadets form.
Retten serveres med flutes og salat.
Tips:
Frikadeller kan også
røres af halvt okse- og flæskekød.
Desuden kan farsen
tilsættes 100 g hakket lever, skinke,
hamburgerryg eller
revne gulerødder og lidt væske.
I stedet for mel kan
bruges havregryn, rasp og kogte, mosede kartofler.
Desuden kan
tilsættes 1 tsk bouillonpulver el. halvdelen af mælken
udskiftes med
bouillon eller rødvin.
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------