Logo

Frikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikadeller 

 
En god opskrift på frikadeller fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4

 
# Ingredienser
½ kg flæskesmåkød hakket 1 gang
2 spsk revet løg
2-3 spsk hvedemel
1-2 æggehvider eller 1 æg
2-3 dl mælk eller vand
ca. 2 tsk salt, friskkværnet peber
40-50 g smør/margarine

 
TILBEHØR:
Pillekartofler, brunet smør, hvidkålssalat.

 
* Tilberedning
Læg kødet i en røreskål og skub det lidt til side.
Rør en jævning i skålen af mel og lidt af mælken.
Rør jævningen ind i farsen lidt efter lidt.
Tilsæt æggehvide/æg, revet løg og krydderier.
Rør mere mælk i farsen.
Lad evt. farsen hvile 10-20 min i køleskabet.
Rør evt. lidt mere væske i farsen.
Brun fedtstoffet på panden.
Dyp en spiseske i det gyldne fedtstof og
form farsen til ovale boller.
Dæmp varmen, når alle frikadellerne er sat på panden.
Steg frikadellerne ca. 5 min på hver side.
Skru op for varmen, mens frikadellerne vendes.

 
SERVERING:
Frikadellerne serveres med pillekartofler drysset
med hakket grønt, brunet smør og fx hvidkålssalat.

 
Variation af retten:

 
CHAMPIGNONFARS:
1 portion frikadellefars
½ kg champignon
25 g smør/margarine
salt, paprika.
*
De rensede champignon skæres i skiver og ristes let i fedtstoffet.
Drysses med lidt salt og paprika.
Når champignonerne er afkølet lidt, røres de i farsen,
som fyldes i et smurt ildfast fad.
Lidt paprika drysses over, og lidt smørklatter lægges på farsen.
Fadet sættes i ovnen ved 175-200 °C i 30-45 min,
afhængig af fadets form.
Retten serveres med flutes og salat.

 
Tips:
Frikadeller kan også røres af halvt okse- og flæskekød.
Desuden kan farsen tilsættes 100 g hakket lever, skinke,
hamburgerryg eller revne gulerødder og lidt væske.
I stedet for mel kan bruges havregryn, rasp og kogte, mosede kartofler.
Desuden kan tilsættes 1 tsk bouillonpulver el. halvdelen af mælken
udskiftes med bouillon eller rødvin.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her