Bund:
125 g hvedemel
2 spsk kartoffelmel
1/8 tsk bagepulver
100 g smør
½ sammenpisket æg
3 spsk sukker
250 g faste jordbær
250 g bløde jordbær (der presses til saft) eller 2 dl hvidvin
sukker efter smag
3 blade husblas
flødeskum af 2 dl piskefløde
1 tsk Vanila
Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen.
Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og æltes med melet.
Dejen rulles ud på en smurt springforms bund. Den overskydende dej
æltes med 2-3 spsk ekstra hvedemel, trilles til en pølse og lægges som kant.
Tærten bages 15 min. ved 225°C Den afkøles på rist.
250 g fine faste jordbær nippes, skylles og afdryppes. De halveres og
lægges på tærtebunden. Lidt flormelis drysses på. Ca. 250 g bløde,
modne jordbær moses. Saften sies fra. Saft eller vin sødes og røres i
den udblødte, smeltede husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn,
lægges den over bærrene. Overfladen glattes med en varm kniv.
Flødeskum smagt til med Vanila serveres til.