Logo

Jordbærtærte med hyldeblomstcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Til cremen er anvendt friske hyldeblomster. De kan erstattes of hyldeblomstsaft, men udskift da 1 dl fløde med saft.
 
Mørdejsbund:
150 g hvedemel.
100 g usoltet smør.
50 g sukker.
1 æggeblomme
 
Hyldeblomstcreme:
6 pasteuriserede æggeblommer.
4 spsk sukker.
1 spsk Maizena majsstivelse.
2 dl fløde.
1 vaniljestang.
6 klaser hyldeblomst.
Et par dråber lime- eller citronsaft
 
Fyld:
250 g jordbær.
1 spsk flormelis
 
Bund: Kør alle ingredienser på en foodproces­sor med kniven til en samlet jævn dej. Stil køligt 1 times tid.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform.
Blindbag den ved 180º i 15-20 minutter. Afkøl tærtebunden.
 
Hyldeblomstcreme: Klip hyldeblomsterne fra stilkene og hak blomsterne meget fint.
Opvarm fløden med vanilje og hakket blom­ster til kogepunktet.
Pisk æggeblommer med sukker og Maizena og hæld langsomt den varme fløde over ægge­blommerne under konstant piskning.
Opvarm cremen, til den begynder af få konsistens som creme, og kom den straks i en skål. Smag til med lime- eller citronsaft.
Fyld den kolde creme i tærtebunden og pynt med jordbær.
Drys med flormelis og server straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her