Logo

Hokkaido

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hokkaido

 

Hokkaido-græskarret har fået sit navn fra den japanske halvø ”Hakkaido”, hvor den blev dyrket i stor stil.

Selvom Hokkaido er et japansk græskar, dyrkes det på vores breddegrader. Kødet er mere tørt end andre græskartyper - efter en tur i ovnen er det lidt som kartofler eller jordskokker. Den hårde skræl kan sagtens bruges, da den hurtigt bliver mør under tilberedning.

 

Hokkaidogræskar egner sig rigtig godt til ovnbagning og er meget ofte brugt i suppe. Græskarret gør sig også godt i kager, på pizza, bagværk eller i kartoffelmosen sammen med kartoflerne.


Tips til tilberedning
• Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Så er den klar til at blive tilberedt.


Hokkaido

 

Vidste du at...
Græskar findes i massevis af størrelser, former og farver. Faktisk kan man finde græskar som er både gule, grønne, orange og stribede. Græskar er også populære ved Halloween (se billede nederst)

 

Opbevaring
Græskar opbevares bedst på køl og et "uåbnet" Hokkaidogræskar kan holde sig i helt op til 2 måneder.

 

I sæson

August til Oktober


Hokkaido



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her