Hokkaido-græskarret har fået sit navn fra den japanske halvø
”Hakkaido”, hvor den blev dyrket i stor stil.
Selvom Hokkaido er et japansk græskar, dyrkes det på vores
breddegrader. Kødet er mere tørt end andre græskartyper - efter en tur i ovnen
er det lidt som kartofler eller jordskokker. Den hårde skræl kan sagtens
bruges, da den hurtigt bliver mør under tilberedning.
Hokkaidogræskar egner sig rigtig godt til ovnbagning og
er meget ofte brugt i suppe. Græskarret gør sig også godt i kager, på pizza,
bagværk eller i kartoffelmosen sammen med kartoflerne.
Tips til tilberedning
• Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og
tag kernerne ud med en ske. Så er den klar til at blive tilberedt.
Vidste du at...
Græskar findes i massevis af størrelser, former og farver. Faktisk kan man
finde græskar som er både gule, grønne, orange og stribede. Græskar er også populære ved Halloween (se billede nederst)
Opbevaring
Græskar opbevares bedst på køl og et "uåbnet" Hokkaidogræskar kan
holde sig i helt op til 2 måneder.
I sæson
August til Oktober