Græskar
er meget anvendeligt og smager skønt også i en tærte. Vi serverer tærten med en
frisk æblesalat med appelsindressing og mandler.
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: ca. 50 min. 4 personer
#
Dej:
150
g hvedemel
50
g grahamsmel
1 tsk
salt
75
g koldt smør
6 spsk
koldt vand
Fyld:
1
hokkaidogræskar
1 løg
2 spsk
olie
1
rød chili
1
fed hvidløg
2æg
2
dl cremefraiche
salt
og peber
Salat:
4
æbler
1
rødløg
50
g mandler
2 spsk
olie
saft
af 1 appelsin
*
DEJ:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt, og smuldr smørret i blandingen.
Tilsæt
vand og saml hurtigt dejen.
Rul
dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter).
Prik
bunden med en gaffel, og stil tærtefadet i køleskabet i 30 min.
Forbag
tærtebunden i 10 min. ved 180 °C.
Skær
skrællen af græskarret og fjern kernerne.
Skær
græskarret i store terninger, og hak løget fint.
Steg
græskar og løg på en pande med olie, til de bliver let gyldne og dufter.
Hak
chili og hvidløg fint, bland det med grønsagerne og smag til med salt og peber.
Læg
grønsagerne i tærtebunden.
Pisk
æg og cremefraiche sammen, og hæld det over fyldet.
Bag
tærten i 30-40 min. ved 180 °C, til fyldet er helt fast og gyldent på toppen.
SALAT:
Skær æblerne i tynde både.
Pil
løget, og skær det i tynde skiver.
Hak
mandlerne groft.
Bland
olie og appelsinsaft, og vend æbler og løg i dressingen.
Smag
til med salt og peber, og drys mandler på toppen.
Server
græskartærten med salaten.
TIPS:
Hokkaidogræskar er et meget smagfuldt og fast lille græskar.
Hvis
du ikke kan finde hokkaido, kan du bruge butternutsquash i stedet.
Det
er et aflangt græskar med samme fasthed og en mindst lige så lækker smag som
hokkaido.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin